heykavel

Locatie: Sint-Gillis-Waas, BE.
Jaar: 2018 -
Oppervlakte: 1.910 m²
Status: Aanbestedingsfase

Het inrichten van een woonwagenpark in opdracht van de gemeente Sint-Gillis-Waas. Alles is een tuin. Relevant duurzaam. Vertrouwd en toch bijzonder. We maken een structuur die een tuin op hoogte brengt, een structuur die nutsvoorzieningen organiseert en het terrein afbakent. Een structuur in relatie met de buren, de straat en de omgeving. Een tuin is meestal een persoonlijke plek. Een woonwagenpark is een gedeelde plek. Een tuin is altijd iemands tuin. Het is een persoonlijke plek, waar je een band mee hebt, die je heb aangelegd of hebt zien groeien, waar je verliefd op bent of op geworden bent. Maar wat als het een tuin is die je moet delen? Die je krijgt? Dan creëer je een tuin die alle ruimte biedt voor persoonlijke fantasie. Stapeling van eenvoudige prefab-betonelementen om de tuin aangeplant in de bakken op hoogte te brengen. De kolommen zorgen voor verticale begroeiing en klimmers. Eigen scènes, pittoreske projecties, een eigen kader met altijd veranderende coulisses om er zich in terug te trekken. Elk individu deelt er zijn eigen intiem gevoel met dat van anderen. De structuur wil als een speels element de bewoner uitdagen. Ze wordt een drager van functies en activiteiten. Een schommel hangt van boven, een hangmat ertussen. Slingerende feestlampen nestelen zich tussen klimplanten. Alles is een tuin. Dat is onze ambitie.

In samenwerking met Olivier Goethals, Jan Minne en Dirk Jaspaert

Met dank aan Tina De Keyser en Rieke Vancaeyzeele 🌿

Foto's: Michiel De Cleene.

heykavel
heykavel
heykavel
heykavel
heykavel
heykavel
heykavel
heykavel
heykavel
heykavel
heykavel
heykavel