loods 15

Locatie: Gent, BE
Jaar: 2018
Oppervlakte: 2.584 m²
Status: Offerte

Een aangename plek om te werken die logistiek goed in elkaar zit en de missie van Lab15 uitstraalt, dat is de ambitie. Maar zouden we met die ambitie niet moeten durven om een duidelijk uitgangspunt te kiezen? We zijn op zoek naar een werkomgeving die het plezier van het werken toont. Een aangename werkomgeving als beste uithangbord voor een hedendaags bouwbedrijf. Om daarmee de mogelijkheden op het terrein te onderzoeken. Als eerste zet stellen we voor om het terrein volledig in te nemen en te overkappen met een constructie en een dak. Van zodra je voet zet op het terrein ben je op het terrein van Lab15. Het terrein = Lab15. De vraag is minstens 70%, we nemen 100%. De constructie is van hout, natuurlijk. LIGNA systems is het bouwsysteem, om zelf te samen te zetten. Duurzaam. Want we lezen ook over jullie ambitie om te groeien. Een constructie die het volledige terrein inneemt heeft uitbreidingsmogelijkheden. Dat is ook duurzaam. Het plezier waarmee jullie de constructie zelf bouwen, dat zal het uitstralen als die er staat. We zien de eisen van de brandweer als een mogelijkheid om het voorstel specifiek te maken. We zoeken naar een inrichting van het terrein zonder bijkomende brandeisen, want dat is interessant voor het budget. De loods wordt midden op het terrein gezet, de afstand van de wanden tot de perceelgrens is ten minste 6.5m. Rondrijden is nu mogelijk en de ruimte voor en achter kunnen we goed gebruiken. En er zijn geen bijkomende brandeisen. De ruimte aan de voorkant van de loods kunnen we gebruiken voor de kantoren. Door de kantoren apart tegen de loods te zetten krijgen de constructie en de loods, van groot naar klein, ook een andere schaal. Jullie schaal, de schaal van een huis. En dat huis bouwen jullie zelf. En die kleine tuin in de hoek wordt de voortuin van de kantoren en de tuin aan de achterzijde wordt de achtertuin van de loods. Werken met zicht op het groen, dat is ook duurzaam. De ruimte onder het dak krijgt licht door lichtbanen te maken. Eenvoudig en doeltreffend. Maar boven de tuinen, daar waar jullie graag in de zon zitten, nemen we grotere stukken van het dak weg. Meer licht uit een onverwachte hoek. De opslag van de materialen en de parkeerplaatsen kunnen naast de loods binnen de 6.5m van de perceelgrens. Een rijbaan van 4m is aangenaam, rondrijden is nog steeds mogelijk. En zo krijgen we 4 vrijstaande gevels. Een voorgevel, een materiaalopslag gevel, een groengevel en een parkeergevel. Nu zijn niet alleen de kantoren en de voorgevel het visitekaartje van Lab15, maar is het hele project het visitekaartje.

loods 15