links linksaf links

Locatie: Gent, BE
Jaar: 2016 -
Oppervlakte: 171 m²
Status: Ontwerp

Verbouwing van een herenhuis met stadstuin.
De vraag is om de tuin bij het huishouden te betrekken en er moet een keuken op het gelijkvloers komen.
Maar er is al een keuken op de eerste verdieping en het huis is zo groot.
De oefening begint met na te denken over hoe de kamers op het gelijkvloers de kamers op de eerste verdieping kunnen aanvullen.
We zoeken een zomerhuis en een winterhuis in één huis.
We denken aan Rudolf Olgiati en Gunnar Asplund.
In de winter speelt het leven zich af op de eerste verdieping, dan is het huis kleiner.
In de zomer speelt het leven zich af op het gelijkvloers, dan krijgt het huis de ruimte.
We maken een buitenkamer met de keuken als sleutelfiguur.

links linksaf links
links linksaf links
links linksaf links
links linksaf links
links linksaf links