bernadette

Locatie: Gent, BE.
Jaar: 2014 -
Oppervlakte: 219 > 192 m²
Status: In Uitvoering

De verbouwing van een eengezinswoning. Vandaag wordt het gelijkvloers niet bewoond, op de eerste verdieping zijn de keuken met eetkamer en de woonkamer. De slaapkamers zijn op zolder. Gedeeltelijke afbraak van binnenwanden maken ruimte. Afbraak van een bijgebouw en dakconstructie, het plaatsen van nieuw schrijnwerk en het vervangen van het raam in de zijgevel geven licht. Het plaatsen van geïsoleerde houten wanden garanderen een goede akoestiek en een aangenaam klimaat. Centraal in de leefvertrekken staat een houtkachel met de capaciteit om die te verwarmen. En de afbraak van het bijgebouw en dakconstructie geeft de tuin voldoende maat om twee terrassen te maken: één waar het bijgebouw was, met een buitenkachel en bestaande schouw, die ook de stabiliteit van de gemene muur verzekerd en één achter in de tuin waar de zon het langste schijnt. Daar is de afstand tot het huis bovendien groot genoeg is om de verbouwing in zijn geheel terug te kunnen zien. Op die manier wordt het gelijkvloers volledig bewoonbaar gemaakt. De totale oppervlakte van de woning wordt verkleind, maar de oppervlakte van de woning bestemd voor huisvesting vergroot. De beperking van een heel klein budget is hier uitgespeeld door de verbouwing te concentreren op een beperkt aantal ingrepen die tegelijkertijd het leven in en rond het huis volledig veranderen.

bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette
bernadette